JAPAN AIRLINES

PRESS RELEASES

  • December 02, 2005

JAL Improves Meal Service By Serving Freshly Cooked Rice In-flight

Tokyo December 2, 2005: JAL has started serving freshly cooked rice in-flight to enhance the dining experience of passengers traveling in JAL First Class and JAL's business-class, “JAL Executive Class - Seasons” on US and Europe routes.


JAL started serving rice freshly cooked in-flight on its London and New York routes on December 1st 2005. The new meal service will also become available in March 2006 on JAL flights serving Chicago, Frankfurt, Los Angeles, Paris, and San Francisco. The rice will be served on flights both to and from Japan.

JAL now loads onto its flights between Tokyo/Osaka - London and Tokyo - New York bags of Uonuma Koshihikari rice from Niigata prefecture, Japan. The premium rice cooks plump, has a subtle sweetness, and is considered by many to be a `grand champion of rice'.

The rice is cooked prior to meal service using specially adapted microwave ovens. The microwave ovens contain a rice cooker function that cooks the rice perfectly, even at high altitude. It only takes 30 minutes for enough rice for 40 passengers to be prepared.

JAL's cabin attendants then serve each passenger at their seat rice from a rice container, the same way it would be done in a traditional Japanese restaurant. Passengers can now enjoy eating the freshest, tastiest bowl of steaming cooked rice served at 30,000 feet in the sky.

Normally rice served on JAL aircraft is cooked prior to take off, cooled down and then loaded onboard. JAL cabin attendants then reheat the rice and serve it together with the rest of the passenger's meal on a meal tray.

JAL's cuisine is a combination of Japanese, and Western food. Rice, Japan's staple food, is therefore integral to the enjoyment of nearly every Japanese meal served onboard. First and business class passengers who choose one of the western-style menus can also request a bowl rice to accompany their meal.

Furthermore, JAL has introduced in “JAL Executive Class - Seasons” new tableware to complement both its “Association des Disciples d'Auguste Escoffier du Japon” inspired Western meals, and traditional Kyoto-style Japanese meals created under the supervision of the Kyoto Cuisine “Mebaekai”.

JAL is committed to providing its passengers with even better service and even more satisfaction. These meal enhancements build on JAL meal service improvements initiated earlier this year when `Free Style Dining' was introduced to its business class.

###

For further information contact: geoffrey.tudor@jal.com / stephen.pearlman@jal.com

Telephone: 81-3-5460-3109 / Fax: 81-3-5769-6487/ www.jal.com/en/corporate/

Freshly Cooked Rice.pdf
SHARE
TITLE

この著作物(以下「本著作物」といいます)をご利用者がダウンロードのうえ利用するには、本著作物の利用方法等を規定する日本航空株式会社(以下「JAL」といいます)の「著作物利用規約」(以下「本規約」といいます)を理解し同意いただく必要があります。本規約に同意いただいた方、またはJALの事前の書面による許諾を受けた方に限り、本著作物の利用許諾を受けたこととし、その他の場合には本著作物を利用することはできません。

著作物利用規約

本著作物の著作権はJALが保有するものとします。

ご利用者は、報道または解説を目的とする場合に限り、非独占的に、本著作物を利用、複製、上演、演奏、上映、展示、口述、公衆送信することができます。

ご利用者は、本著作物につき、製品またはテクノロジーの宣伝(広告、パンフレット、雑誌・書籍の表紙、ストックフォト、販促品における利用を含みますがこれらに限られません)その他いかなる商業目的における利用はできないものとし、JALの事前の書面による許諾なく、頒布、譲渡、貸与、翻訳、翻案することはできず、本規約により許諾を受けた権利の全部または一部を第三者に再許諾することはできません。また、いかなる理由においても、本著作物の全部または一部を不鮮明化等するなどの改変を行うことはできません。

ご利用者が本規約に違反した場合、ご利用者が本規約に基づくJALの要請に応じない場合その他JALが必要と認めた場合には、JALはご利用者に対し、本著作物の利用を直ちに中止し、本著作物および全ての複製物の返還または破棄を請求することができ、ご利用者はかかる請求に直ちに応じるものとします。

JALは事前に何ら予告することなく、本著作物の提供を中止し、もしくは本著作物の内容または提供方法を任意に変更することができます。

JALは、ご利用者が本著作物を利用したことに関連してご利用者が被った損害、データ破損、機器の不具合、機会損失その他一切の不都合から免責されるものとします。

本規約に定めのない事項については、本ウェブサイトの「サイト利用規約」の定めが本規約と一体をなすものとして適用されるものとします。