JAPAN AIRLINES

PRESS RELEASES

  • August 18, 2016

A New Star Chef Debuts in JAL's Exclusive Restaurant in the Sky

Japanese collaboration menu created by Chef Daisuke Hayashi for First and Business Class on flights departing from London

Tokyo August 18, 2016: Japan Airlines (JAL) has been introducing the finest inflight meals exceeding customer expectations aboard flights on North America, Europe, Oceania and Southeast Asia routes under the meal service concept of "Sky Auberge BEDD by JAL" from JAL's exclusive restaurant in the sky. 

To enhance our inflight service, we will serve a new Japanese meal in First Class and Business Class on flights from London (LHR) from September 1, 2016, created in collaboration with a new member of our dream team of star chefs, Chef Daisuke Hayashi of the Japanese Culinary Academy UK. 

JAL will continue to deliver a delectable and surprising dining experience in a relaxing and comfortable atmosphere in JAL's exclusive restaurant in the sky.

Collaboration menu with Chef Daisuke Hayashi

JAL will serve a Japanese meal created in collaboration with Chef Daisuke Hayashi of the Japanese Culinary Academy UK. Chef Hayashi was sous-chef at the prestigious high-end Kyoto restaurant "Kikunoi" in Akasaka, Tokyo, and supervised the Japanese cuisine at the 2008 G8 Hokkaido Toyako Summit. He also has extensive experience working in Japanese restaurants overseas, including his current post of Executive Chef at "TOKIMEITE"* in London. JAL hopes you enjoy his authentic Japanese cuisine abounding in fresh and local ingredients.

Hayashi_fig02.jpg
First Class

Hayashi_fig03.jpg
Business Class

●Applicable RouteDeparting flights from London (LHR) to Tokyo (Haneda)
●Applicable Classes: First Class and Business Class 
●Effective Date: September 1, 2016 ~ 
●Autumn Menus (Available from September through November)

 <First Class>
A course menu consists of five seasonal delicacies, a bowl dish, hors d'oeuvres, the main dish with seasoned rice and soup, all cooked with the UK grown fresh vegetables and fish, and dessert. Customers can savour the distinct flavour of umami in Japanese cuisine when tasting the chef's dashi (Japanese soup stock made from dried bonito and kelp) combined with tomato and chicken stock.

Hayashi_fig05.png
Kozara (small seasonal dishes)

Hayashi_fig06.png
Owan (soup-type appetizer)

Hayashi_fig07.png
Mukozuke・Azukebachi
(extra side dishes)

Hayashi_fig08.png
Dainomono (main dish)

<Business Class>
A course menu consists of hors d'oeuvres, seasonal delicacies, the main dish and dessert. The seasonal delicacies are made with fresh ingredients produced in the UK, just like the First Class meal.

Hayashi_fig09.png
Irodori Gozen (appetizer)

Hayashi_fig10.png
Dainomono (main dish)


<Profile of Daisuke Hayashi>
Hayashi_fig04.pngChef Daisuke Hayashi (Japanese Culinary Academy UK)
Became apprentice at age 18 to the third owner and chef of "Kikunoi," the prestigious and traditional Ryotei (a high-end traditional Japanese restaurant) founded in Kyoto in 1912. Participated in the opening of "Kikunoi" in Akasaka, Tokyo in 2004 as sous-chef. Appointed Head Chef of two Japanese restaurants at The Windsor Hotel in Hokkaido and oversaw the Japanese cuisine at the G8 Hokkaido Toyako Summit in 2008. Moved to Europe in 2009 to promote Japanese food culture. Currently Deputy Chairman of the Japanese Culinary Academy UK and Executive Chef of Japanese restaurant "TOKIMEITE"* in London, which opened in November 2015.

*Last letter E for restaurant name--"TOKIMEITE" is a Latin capital letter E  with macron.

  

*Please see the attached file.
 20160818-A New Star Chef Debuts in JAL's Exclusive Restaurant in the Sky.pdf

SHARE
TITLE

この著作物(以下「本著作物」といいます)をご利用者がダウンロードのうえ利用するには、本著作物の利用方法等を規定する日本航空株式会社(以下「JAL」といいます)の「著作物利用規約」(以下「本規約」といいます)を理解し同意いただく必要があります。本規約に同意いただいた方、またはJALの事前の書面による許諾を受けた方に限り、本著作物の利用許諾を受けたこととし、その他の場合には本著作物を利用することはできません。

著作物利用規約

本著作物の著作権はJALが保有するものとします。

ご利用者は、報道または解説を目的とする場合に限り、非独占的に、本著作物を利用、複製、上演、演奏、上映、展示、口述、公衆送信することができます。

ご利用者は、本著作物につき、製品またはテクノロジーの宣伝(広告、パンフレット、雑誌・書籍の表紙、ストックフォト、販促品における利用を含みますがこれらに限られません)その他いかなる商業目的における利用はできないものとし、JALの事前の書面による許諾なく、頒布、譲渡、貸与、翻訳、翻案することはできず、本規約により許諾を受けた権利の全部または一部を第三者に再許諾することはできません。また、いかなる理由においても、本著作物の全部または一部を不鮮明化等するなどの改変を行うことはできません。

ご利用者が本規約に違反した場合、ご利用者が本規約に基づくJALの要請に応じない場合その他JALが必要と認めた場合には、JALはご利用者に対し、本著作物の利用を直ちに中止し、本著作物および全ての複製物の返還または破棄を請求することができ、ご利用者はかかる請求に直ちに応じるものとします。

JALは事前に何ら予告することなく、本著作物の提供を中止し、もしくは本著作物の内容または提供方法を任意に変更することができます。

JALは、ご利用者が本著作物を利用したことに関連してご利用者が被った損害、データ破損、機器の不具合、機会損失その他一切の不都合から免責されるものとします。

本規約に定めのない事項については、本ウェブサイトの「サイト利用規約」の定めが本規約と一体をなすものとして適用されるものとします。